Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Újabb országban tiltanák be a sportkipufogókat

Újabb országban tiltanák be a sportkipufogókat

A brit parlament pontosan egy hónap múlva, április 25-én vitatja meg a tavaly benyújtott törvénymódosításokat, amelyek gyakorlatilag illegálissá teszik a motorok utólagos átalakítását, legyen szó akár olyan apró módosításról, mint egy új kipufogó.

Az ellentmondásos javaslatokat a „A közlekedésszabályozás jövője és a járműszabványok korszerűsítése” című, 2021-ben indított konzultáció keretében hozták nyilvánosságra, és petíciót indítottak, amelyet több mint 100 000 ember írt alá, így kötelező volt a Parlamentnek napirendre tűzni a témát.

Nagy-Britannia végleg betiltaná a sportkipufogókat

A vita előtt a Motorosok Nemzeti Tanácsa (National Motorcyclists Council) nevű szervezet arra kérte a motorosokat, hogy töltsenek ki egy névtelen felmérést, melyben ellenérveket gyűjtenek, majd azokat megpróbálják felhasználni a parlamenti vitában.

Itthon teljesen legálisan használhatóak az E-jeles, forgalmi engedélybe bejegyzett kipufogók (pl. a képen látható modell), szemben a brit javaslattal, mely a közúti használatra engedélyezett alkatrészeket is tiltólistára tenné

– A javaslatot úgy fogalmazták meg, hogy az azt sugallja, hogy a motorkerékpárok mindenféle átalakítását betiltják a parlamenti vita után – áll az NMC közleményében. Mi több, a javaslat készítői ennél is tovább mentek, mivel azt javasolták, hogy nemes egyszerűséggel „tiltsák be az összes olyan reklámot, mely ilyen utólag beépíthető alkatrészt hirdet, emellett pedig tiltsák meg az üzleteknek, hogy ilyen termékeket áruljanak” – tették hozzá.

Arról sajnos nem derültek ki részletek, hogy mi lesz a sorsa a már korábban felszerelt, szabályos tuningkipufogóknak, illetve az országba látogató, sportkipufogós, külföldi motorosoknak

Érdekes álláspont, főként az árusítás betiltása, hiszen az internet korában hiába vetetik le a polcokról az Akrapovič kipufogókat, attól még online ugyanúgy megrendelhetik a motorosok.