Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
 • Telefon

  +36 (30) 450 1608

 • Email

  info @ cribmoto.hu


SKODA típusok szervízelése

Vállaljuk Skodatípusú gépjárművek időszakos és kötelező szervizelését.

Példák árainkból és szolgáltatásainkból:  

Skoda Octavia (2010, 1,9-es dízel) időszakos (olaj és szűrőcsere)szerviz díja

49 391 Forint Bruttó

 • Öt liter, a gyári előírásnak megfelelő olaj használatával, valamint körültekintő átvizsgálással.

Skoda Fabia (2016, 1,6-os benzines) első fékbetétcsere

25 289 Forint Bruttó

 • Alkatrésszel és munkadíjjal. Gyárival megegyező minőségű, utángyártott fékbetéttel)

Munkatársaink nagy tapasztalattal és széleskörű típusismerettel rendelkeznek, ezzel időt és pénzt spórolnak kedves megrendelőinknek. Szabad kezet adunk ügyfeleinknek, hogy gyári vagy gyári minőségű utángyártott alkatrészt építsünk be, ám minden esetben javaslatot teszünk rá, hogy tapasztalataink alapján melyiket javasoljuk. Naprakész diagnosztikai eszközeink és célszerszámaink révén gyorsan és pontosan zajlik a hibafeltárás, csakúgy, mint a probléma elhárítása.

Nem véletlenül lett az olcsó, cseh igáslóból mára a Volkswagen méltó, házon belüli ellenfele – a Škodák tartósságukkal és kiváló ár/érték arányukkal igazi közönségkedvenccé váltak. Ugyanakkor akad néhány jellemző hiba, amire érdemes felkészülni és/vagy kiszűrni vétel előtt:

Kimondottan sűrűn előfordul az FSI és TFSI modelleknél a szívócsatornában lerakódó, nagy mennyiségű koksz,

 • Némely benzines az átlagost messze meghaladó olajfogyasztást produkál
 • A futóműjavítás sajátos célszerszámokat kíván, ezért csak olyan helyen érdemes elvégeztetni, ahol ezek rendelkezésre állnak
 • A leggyakoribb erőforrás, a kétliteres PD TDI a nagynyomású rendszer hibáival okozhat nehéz perceket a tulajdonosnak

Egyes benzines modellek vezérlése kifejezetten sérülékeny

Vásárlás előtt kérje tanácsunkat, hogy az adott motorkód érintette-e?

 • Ha akadozik a kormányzás vagy zavaró hang jön a kormánymű felől, akkor szinte biztosan a kormányszervő a ludas – jellemző probléma a Škodáknál

Nagyrészt városban használt példányoknál gyakoribb a kettőstömegű lendkerék meghibásodása

Mire érdemes figyelni a Škodáknál?

 • Tilos eltérni a gyárilag előírt olajminőségtől – a benzines és dízel erőforrások egyaránt érzékenyek rá és fordítva, azaz meghálálják a jó minőségű motorolajat
 • Csak a gyártó által jóváhagyott diagnosztikai eszközökkel és célszerszámokkal felszerelt műhelyben érdemes javíttatni a kialakult műszaki hibákat

A fékbetétcsere sem úgy zajlik, mint egy „mezei” autóban, tudniillik műszeresen kell visszaállítani hozzá a fékmunkahengerek dugattyúit és a betétcseréhez is szükség van célszerszámra

Szükség van a különleges típusok gyári karbantartási előírásaira is, mivel nemcsak az olajcsere, hanem a vezérlés cseréje is lerövidülhet extrém körülmények között

 • Hosszú, nagy sebességű utazás végén nem ajánlott azonnal leállítani a turbófeltöltővel felszerelt Škodákat. Érdemes egy-két percet lassan haladni vagy alapjáraton megvárni, hogy visszahűljön a feltöltő.
 • Télen semmiképpen ne csökkenjen negyedszint alá a gázolaj mennyisége! Ennek oka, a magasnyomású rendszer visszatérő ágában magas hőmérsékleten érkezik vissza az üzemanyag a tankba, mely páralecsapódást eredményez a belsejében. Ha kevés hideg gázolaj van benne, magasabb nedvességtartalmú üzemanyagot szív az autó, mely – a megfelelő kenés hiánya miatt – károsítja a nagynyomású rendszert.
 • A szívócsőlerakódással kapcsolatos problémák véglegesen megszüntethetőek, ha hozzánk fordul! Alapos és szakszerű takarítást követően javaslatot teszünk a későbbi lerakódások megelőzésére, valamint az adott típushoz passzoló  – Liqui Moly – adalékok és/vagy tisztítószerek használatára.

Tudtad? Műhelyünkben megtalálható Liqui Moly adalékanyagok teljes választéka – a német kenőanyagok kedvező hatásaikról érdeklődjön munkatársunknál! Mi több, ha szervizcsomagot rendelsz és mellé bármilyen Liqui Moly adalékot, akkor csak a termék árát számítjuk fel, a feltöltés munkadíját nem.

További hasznos tanácsokért, keress meg minket az alábbi űrlap segítségével. 

Értékelésink

József Juhàsz
József Juhàsz
2022-07-06
Gyorsan meg oldották a felmerülő problémát!
Iliász Shweirif
Iliász Shweirif
2022-07-01
Nagyon korrekt, segítőkész csapat! Csak ajánlani tudom!
Tóth Károly
Tóth Károly
2022-05-30
Udvarias, hozzáértő szakemberek! 10 Pontos munka. Ajánlom!
Zoltán Faragó
Zoltán Faragó
2022-04-14
Maximálisan elégedett vagyok. Kedves fogadtatás,magas szintű hozzáértés.
Miklós Jancovius
Miklós Jancovius
2022-04-01
Bence egy megszállott. A szó jó értelmében. Valóban meg akarja oldani a javítás során felmerülő problémákat, és fontos, hogy te, mint ügyfél ne távozz tőle elégedetlenül. Korrekt ember. Tudom bátran ajánlani.
Zoltán Hajdú
Zoltán Hajdú
2022-03-18
Egy újabb stresszmentes szezonra felkészítés. BMW f700GS-em bíztam a Cribmotora, és Ismét érezhetően jobb motort kaptam vissza. A legjobb, hogy a mechanikai részeken kívül még a software frissítésre is megvannak az eszközök. Így egyben minden törődést megkapott egy helyen. Köszönöm mégegyszer!
Anita Gerédi (An1ta)
Anita Gerédi (An1ta)
2022-03-16
Kicsit aggódva vittem ide a motoromat, mert rengeteg szervízben megfordultam már a futár éveim alatt, de mindenhol vagy lehúzás van, vagy kontár munkát végeznek. Szerencsére hihetetlen pozitív csalódás ért, mert igaz, hogy nem lett kész 1 nap alatt a motorom, de cserébe egy olyan motort kaptam vissza ami TÉNYLEG sokkal jobb lett mint mikor odavittem, pedig nem volt különösebb problémája, néha fulladt picit gázadásra. (De nem emiatt vittem oda, hanem szelephézag ellenőrzés, vezlánc ellenőrzés , gumizás stb) Amikor átvettem , akkor elmondták, hogy találtak egy hibát, amit orvosoltak. Én azt hittem, hogy a motorom már nem lehet jobb, mint volt, de tévedtem. Most tökéletes lett. Köszönöm srácok, ezer hálám!! Ezen kívül alaposan átnézik a vasat, és ha találnak valamit amit cserélni kéne azt jelzik, és rád bízzák a döntést, hogy szeretnéd e, hogy cseréljék, vagy ne. Remélem megtaláltam azt a szervízt, ahová innentől járhatok, és csak ilyen pozitív dolgokkal fogok távozni :)
Zombor Nemes
Zombor Nemes
2022-03-02
Az R17-től rendeltem egy pár új gumit a motoromra, amit a Cribmotohoz szállítottak egyből, majd 4-5 munkanap múlva kaptam is időpontot a felszerelésére. Kicsit nehéz megtalálni a műhelyt, de a két szerelő azonnal fogadott, és profin felrakták a gumikat. Mindennel elégedett voltam, az ár kicsit húzós ugyan, de a munka korrekt.
Waller Zsolt
Waller Zsolt
2022-02-08
Már jártam néhány alkalommal itt, kisebb munkák miatt, eddig minden rendben volt. Remélem a mostani nagyon nagy szerviz után is mosolyogva távozom. Majd igyekszem megírni, amikor készen lesz a motorom.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél 10% kedvezményt kapni? Iratkozz fel most!

A feliratkozással elfogadod adavédelmi szabályzatunkat

Kérdésed van? Írj nekünk!

Nálunk soha nem az ügyfél a hibás és nincsenek buta kérdések – mindent elmagyarázzunk, és közösen találunk megoldást!

Még átláthatóbbá teszi a munkafolyamatokat, hogy az autókat, motorokat, illetve azok javításait online rögzítjük, így minden visszakövethető, egyszersmind lehetőséget nyújt, hogy értesítsük ügyfeleinket a közelgő javításokról.

Add meg járműved típusát, a probléma jellegét. Sürgős esetben érdemes megadnod telefonszámod, így vissza tudunk hívni.