Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Rendőrök jótanácsai tavaszi szezonkezdéshez

Rendőrök jótanácsai tavaszi szezonkezdéshez

A motorosrendőrök minden tavasszal felhívják a figyelmet arra, hogy mit tehetünk mi és persze a sofőrök, hogy balesetmentesen zárjuk a szezont. Ezúttal látványos videóval is megspékelték a riportot.

– Tavasszal egyre nagyobb számban jelennek meg az utakon a segédmotorosok és motorosok. Köztudott, hogy a motorozás veszélyes üzem, mivel a motorkerékpárosokat nem védik – a gépkocsikban jellemző – passzív biztonsági eszközök, ráadásul nehezebben észlelhetők a forgalomban, mint a személyautók, furgonok stb. – szögezték le a zsaruk üzenetükben.

Rendőrök jótanácsai motorosoknak

– A motoros balesetek elkerülésére, megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell – tették hozzá –, például a láthatóság-észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása, mind nagyon fontos láncszeme biztonságuknak. Nagyon fontos, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap kényszerpihenőt követően – készítsék fel járműveiket a közlekedésre,

ellenőrizzék vagy szervizben ellenőriztessék azok műszaki állapotát, de saját maguk „felkészítéséről” se feledkezzenek meg.

Néhány hónapos kihagyás után még a rutinos motorosok járműkezelésében is hiányosságok merülhetnek fel, továbbá tompulhatnak a reflexek, így igencsak indokolt a gyakorlás.

Röviden tehát azt tanácsolják, csak akkor induljanak útnak, ha a motor, a felszerelés és magunk is 100%-os állapotúak vagyunk, és akkor is lehetőleg pályanappal, vezetéstechnikai tréninggel kezdjük a szezont, hogy felkészültebben vághassunk bele az első túrába.