Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Ingyenesen szerezhetnek jogosítványt a fiatalok

Ingyenesen szerezhetnek jogosítványt a fiatalok

Múlt héten zárult a Sulimoped program legutóbbi fordulója, de érdemes figyelni a híreket, mert a hírek szerint folytatódik az akció a 2022-es tanévben is!

A Sulimoped program lényege, hogy a 2008 előtt született 8, 9 vagy 10. osztályos diákok teljesen ingyen vehetnek részt az AM kategória elméleti-gyakorlati képzésén, azaz egy fillérjükbe sem kerül, hogy megszerezzék első vezetői engedélyüket.

2022-ben is folytatódik a Sulimoped program

Megyénként általában 30-40 diák élhet ezzel a lehetőséggel, és szerezhet díjmentesen AM kategóriájú jogosítványt.

Érdemes már most megkezdeni a felkészülést, illetve érdeklődni az iskolában, hogy melyik megyében mikor lesz ilyen akció, hiszen – érthető módon – nagy a túljelentkezés a díjmentes képzésre. Ha te is beneveznél, a következőkre lesz majd szükséged:

  • a gyakorlati vizsga előtt kiállított, érvényes személyi igazolvány
  • pedagógus (osztályfőnök) írásbeli nyilatkozata, melyben a gyermek tanulmányi teljesítménye, érettsége, önszorgalma, terhelhetősége alapján javasolja a programban való részvételét (nyilatkozat mellékelve).
  • szülő vagy gondviselő írásbeli beleegyező nyilatkozata, melyben hozzájárul a gyermek programban való részvételéhez (nyilatkozat mellékelve).

Emellett alapfeltétel, hogy ügyesen bringázz, azaz ne okozzon gondot a forgalomban kerékpározni, illetve vállalnod kell, hogy mindegyik elméleti és gyakorlati képzésen részt veszel. Ha esetleg még nem vagy magabiztos a bringával, lesz időd gyakorolni, ugyanis november közepén zárult a Sulimopedre jelentkezés legutóbbi fordulója, és várhatóan tavasszal folytatódik a kampány.

Addig is további infókat és az eddigi képzések, vizsgák részleteit megtaláljátok a Police.hu oldalon.