Nyitvatartás: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Limitált darabszámú változat érkezik a harmincéves Harley-Davidson Fat Boyból

Limitált darabszámú változat érkezik a harmincéves Harley-Davidson Fat Boyból

Ki ne emlékezne a Terminátor 2. legendás jelenetére, amiben Arnold Schwarzenegger egy Fat Boy nyergében menti meg az ifjú John Connort? Úgy döntöttek a milwaukee-i gyárban, hogy a típus megjelenésének harmincadik évfordulóján ideje előrukkolni egy új, minden eddiginél szebb Fat Boy-jal.

Büszkén hirdeti az embléma a jubileumot

Üröm az örömben, hogy mindössze 2500 darabot gyártanak belőle, pedig az éjfekete fényezést, az úthengernyi szélességű abroncsokat és a gigantikus Milwaukee-Eight 114 erőforrást látva valószínűleg tízszer ennyire is lenne vevő…

A krómalapra felvitt fekete festés garantálja, hogy a motor egyből magára vonja a figyelmet. Nem mintha egy Fat Boy önmagában szürke, észrevehetetlen jelenség lenne…

Hogy ne legyen „unalmas”, bronz feliratok és kiegészítők díszítik a 114 köbhüvelykes, azaz 1868 köbcentis vasat, melynek pontos teljesítménye – a gyár hagyományaihoz híven – egyelőre nem nyilvános. Egyébként maga Willie G. Davidson tervezte – az eredeti – Fat Boyt, mégpedig Louie Netz-cel karöltve, s a forma a mai napig időtállónak bizonyult.

Ezzel nyugodtan aszfaltozhatsz: úthengernek is beválna a 160-as első (!) és 240-es hátsó papucs…

Természetesen ebben is a híres Softail vázkonstrukció öleli körbe a 114 köbhüvelykes V2-est, melynek sajátossága, hogy a központi rugóstag rejtve marad, így kvázi rugózás nélküli, merevvázas modellnek látszik, mégsem kell lemondania a vezetőnek a kényelemről. Mi több, a Fat Boy spéci kiadásán már szerszám nélkül, kézzel változtatható a rugóstag előfeszítése egy ötletes, hidraulikus forgókapcsoló segítségével.

Természetesen az új Harley-n is LED-fényszóró világítja meg az utat 

Mindezt megkoronázza a kipufogó Black Onyx fényezése, melynek lényege, hogy fényes krómfelületre viszik fel a fekete festékréteget, mely így elbűvölően csillogó lesz, a csövek pedig valódi ékeivé válnak az egyébként is szemrevaló Fat Boynak.