Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Hosszú hétvégék 2021-ben: hogyan tervezd a túrákat?

Hosszú hétvégék 2021-ben: hogyan tervezd a túrákat?

Noha a lecsengő járványhelyzet még rányomhatja a bélyegét az idei szezonra, így sem lehet okunk panaszra: megannyi hosszú hétvége vár, összesen 13 (!) szabadnap, amit itthon is tartalmasan tölthetsz el.

Kezdjük rögtön a feketelevessel: 2021-ben a húsvétot leszámítva nem lesz négynapos hétvége a szezonban, viszont ebből fakad, hogy háromnaposból annál több. Nincs  augusztus 20. vagy március 15. – szépen jönnek sorban a szabad három napok.

Hosszú hétvégék 2021-ben

A legnagyobb bizonytalanságot az okozhatja, hogy mikor nyitják meg a határokat, de így sincs okunk elégedetlenségre: alig egy éve konkrétan kijárási korlátozás volt napközben Magyarországon, most pedig csak a jó időn múlik – például a mai 16 (!) fokon –, hogy motorozunk-e. Lássuk hát a listát, mikorra tervezhetünk háromnapos utakat!

15.márc Hétfő 1848-as forradalom Munkaszüneti nap
02.ápr Péntek Nagypéntek Munkaszüneti nap
05.ápr Hétfő Húsvéthétfő Munkaszüneti nap
01.máj Szombat Munka ünnepe Munkaszüneti nap
24.máj Hétfő Pünkösdhétfő Munkaszüneti nap
20.aug Péntek Államalapítás ünnepe Munkaszüneti nap
23.okt Szombat 1956-os forradalom Munkaszüneti nap
01.nov Hétfő Mindszentek Munkaszüneti nap

Az átlagos időjárást tekintve már a március 15. is alkalmas lehet egy rövid kiruccanásra, az áprilisi négynapos (Húsvét) pláne, Pünkösdről nem is beszélve (május 24.) Összesen tehát hat hosszú hétvége adja magát túrázásra március és október között, ami 13 napot jelent – ez egészen jól hangzik.

Noha idén a sajátos helyzet idén miatt nem kell kapkodnod a szállásfoglalással, azért készülj rá, hogy az apartmanok, szállodák várhatóan kinyitnak a húsvéti vagy pünkösdi hétvégén, és az utazásra kiéhezett tömegek gyorsan lecsapnak majd a helyekre. Szóval érdemes most elkezdeni a tervezgetést, és amint megvannak a nyitási dátumok, be is foglalni valamelyik szimpatikus helyet. Jó utat, sok napsütést és sok-sok élményt kívánunk minden motorosnak az idei túrákra!