Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Három célpont Európában, amit látnod kell!

Három célpont Európában, amit látnod kell!

Egyszerűen kihagyhatatlan helyek, ha motoros vagy és egyszerre szeretnéd élvezni a gyönyörű tájakat, valamint a hibátlan, kanyargós utakat.

Vágjunk is a közepébe, és jöjjön három kedvencünk, ahová bármikor szívesen indulunk túrázni!

1. Transzfogaras

A híres-hírhedt Transzfogarasi út a 7C országutat jelöli, mely nagyjából hatszáz kilométerre található Budapesttől. Több mint két kilométer magasságba emelkedik a sokszor korlát nélküli, de gyönyörű helyeken vezető aszfaltcsík, ami nem a legjobb minőségű, de bármilyen motorral bejárható.

Titkos tipp: Bezsnei Andor világjáró megmutatja, hogy juthatsz át a lezárt Transzfogarason

Szinte hihetetlen, hogy majdnem hatszáz (!) hidat építettek a hegyen átvezető úton, mi több, öt nagy alagút is található a Balea-vízesések, a Balea-tó és a mesterséges Vidraru-tó mellett kanyargó szerpentinen. Útdíj nincs, de nyári hétvégéken és ünnepek alkalmával kifejezetten nagy a forgalom, míg júniusban a havazás és kőomlás miatt lehet zárva a hágó – indulás előtt feltétlenül tájékozódj róla, hogy bejárható-e. További hasznos infók a helyről: Transfagarasan.net

2. Szardínia

A többség a közelebb fekvő Korzikára jár motorozni, holott Szardínia sok szempontból ideálisabb nekünk. Egyrészt nem olyan felkapott, ezért kedvezőbbek az árak, míg a sziget keleti partján futó SS125 simán pályázhat Európa legszebb, egyszersmind legjobb szerpentinje címre:

Az SS125, amit egyszer minden motorosnak látnia kell…

Ráadásul a szárdok – tapasztalataink szerint – sokkal kedvesebbek, vendégszeretőbbek mint a Korzikán élők, csak úgy süt belőlük, hogy szívesen látják az embert. Jókat esznek és isznak, gyönyörű helyen élnek és egyfolytában mosolyognak – irigyeljük is őket minden alkalommal, mikor arra járunk. Hasznos tanácsok a szardíniai túrákhoz: minden, amit motorosként tudnod kell a szigetről.

3. Stelvio, a hágók királynője

A Passo dello Stelvio (németül Stilfser Joch) közel három kilométer magasan tornyosul Európa fölé, ezzel Olaszország legmagasabb hágója, és a kontinensen csak a Col de l’Iseran előzi be. Legnagyobb szintemelkedése a déli oldalon 12, az északin pedig 15 százalék – ez főként a szűk visszafordítókban viccelheti meg a motorosokat.

Megannyi rekord fűződik a hegyhez, például itt található a kontinens legmagasabban fekvő bankja, ATM-je és kápolnája – a három közül természetesen az utóbbit ajánljuk megnézésre, ha arra motorozol. További hasznos információk, nyitvatartás, belépők stb.: A Stelvio-hágó hivatalos honlapja