Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Csodaszép motorokkal tér vissza a Jawa

Csodaszép motorokkal tér vissza a Jawa

Bámulatos gépeket mutatott be a cég fennállásának 90. évfordulóján az eredetileg cseh, de ma már jórészt Ázsiában működő Jawa.

Immáron négy modellel „nyomulnak” a csehek az indiai piacon, élen az 1948 és 1956 között gyártott JAWA Pérák új átiratával, ami egy kereken 30 lovas teljesítményű, 334 köbcentis egyhengeres, mégpedig az eredeti modell stílusában megépítve.

Az ősökkel ellentétben négyütemű és egyhengeres a Jawa újdonsága, de a „látszat kedvéért” maradt a két kipufogócső – jó döntés volt!

Emellett további három motorjuk elérhető Ázsiában: a klasszikus Perakon túl még egy igazán régies, szívet melengető formájú gép, a Forty Two csábít vásárlásra, de elérhető a külön típusjelzés híján egyszerűen „Jawa” néven árult retrómotor is.

Jawa Forty Two: bámulatos, hogy átszámítva mindössze 789 ezer forintba kerül, és ebben már a forgalombahelyezés is benne van

Mindezt megkoronázza a vállalat fennállásának 90. évfordulójára kiadott 90th Anniversary Edition, amire akkora volt az érdeklődés, hogy a gyárban sorsolás útján döntötték el, hogy kik lesznek azok a szerencsések, akik megkaparinthatnak egyet a díszes gépből.