Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 A leggyorsabb fűnyírótraktorok: CBR-blokkos szörnyetegek Vámosgyörktől Nürburgringig

A leggyorsabb fűnyírótraktorok: CBR-blokkos szörnyetegek Vámosgyörktől Nürburgringig

Az emberi kreativitás határtalan, ezt bizonyítja a gyári és a házilag épített, piszok gyors fűnyírótraktor is. Persze más különbség is akad közöttük: az egyiket a pályán mérték be, hogy mennyivel szakít, míg másikat a zsaruk kapcsolták le… 140-nel.

Nagy fába vágták a fejszéjüket a brit Honda képviselői: egy önjáró fűnyíróval szerették volna megdönteni az apró járgányok gyorsulási és sebességrekordját, s hogy még nagyobb legyen az esemény médiavisszhangja, egy itthon kevéssé ismert, ám annál eredményesebb hölgyet kértek fel a nem mindennapi tesztre.

Nemcsak gyors, hanem kimondottan csinos is: a Honda fűnyírótraktor megszelídítője, Jess Hawkins!

A Lausitzringen került sor a futamra, a gépet pedig a kiváló gokart- és autóversenyző terelgette, Jess Hawkins.

Hihetetlen, hogy 140 kilóra leszorították a trakesz tömegét, míg a teljesítménye majdnem 200 lóerő

Nos, a hölgy nem is spórolt a gázzal: a 190 lovas, CBR1000RR sornégyes motorjával felszerelt fűnyíró 243 km/órás sebességgel száguldott át a célvonalon, gyorsulása pedig egészen elképesztő – csupán 6,3 másodperc alatt érte el a százmérföldes, azaz 163 km/órás tempót, a 0-100 sprint pedig 2,9 másodpercig tartott. Ezzel alaposan túlszárnyalta a korábbi csúcsot, amit egyébként szintén a Honda tartott 190 km/órás végsebességgel.

A hazai CBR-Makita fűnyíró

Persze nem kell Németországig mennünk, hogy ehhez hasonló gyöngyszemre bukkanjunk. Vámosgyörkön is készült egy CBR-blokkos, önjáró fűnyíró, ám azt nem a pályán, hanem a környékbeli utakon tesztelték, aminek meg is lett az eredménye. Maga a készítő mesél a villámgyors Makitáról és a rendőrös kalandról:

Hirtelen nem is tudjuk eldönteni, melyik volt a nagyobb durranás, hiszen a „gyári” átépítés profibb, viszont a vámosgyörki Makita-Honda egy valódi ikon. Annak a bizonyítéka, hogy némi fantáziával és készséggel házilag is bitang gépet építhet az ember.