Hívj minket: Hétfőtől -Péntekig 7:00-16:00-ig
  • Telefon

    +36 (30) 450 1608

  • Email

    info @ cribmoto.hu

 Ismerd meg a Dolomitok legközelebbi részét: irány az északkeleti régió! – II. rész

Ismerd meg a Dolomitok legközelebbi részét: irány az északkeleti régió! – II. rész

Az előző részben a látnivalókat vettük  sorra – melyeket itt találsz –, most pedig a legfontosabb tudnivalókat, szabályokat és szállásinfókat osztjuk meg veletek.

Ausztriában és Olaszországban általában ugyanannyi a limit, mint nálunk, kivéve az országúton engedélyezett 100-as tempót (Ausztria), mely Olaszországban autópályán kívül 90 és 110 között változik. Gyorshajtás esetén mindkét államban borsos összegű csekk jár, különösen figyelj a szabályok betartására lakott területeken és építési területeken, ahol gyakori a traffipax, és simán kipostázzák Magyarországra a csekket. Ezen felül Olaszországban a parkolási szabályok megszegését is szigorúan büntetik, s nem feltétlenül állhatsz meg a járdán, úgy, mint hazánkban.

A túra várható költségei

Úthasználati díj

Ausztriában a tíznapos autópálya-matrica motorkerékpárra 5,40 euró, Olaszországban pedig kapus rendszer működik, tehát utólag, a megtett szakasz függvényében kell fizetni, mégpedig száz kilométerenként jellemzően 6-10 eurót, szóval érdemes inkább elkerülni.

Szállás

A Dolomitok turistaforgalma két időszakban éri el tetőfokát, egyrészről télen, mikor a síelők veszik birtokba a területet, de a júliustól szeptember közepéig tartó nyári szezon még ennél is népszerűbb, ilyenkor szállást is nehezebb kapni, ráadásul a hotelek viszonylag drágák. Érdemes hát Airbnb-n keresztül foglalni, főleg, ha sokan mentek – nekünk legutóbb 200 ezer forintba került egész hétre a háromszobás ház, ami gyakorlatilag ajándék ennyiért 6 főre.

Jó kikapcsolódás lehet egy séta a bájos Misurina-tó körül (kép forrása: NineSeventy Photo)
Szállástippek a környéken és a helyszínen

Cortina d’Ampezzóban augusztus végén ebben a hotelben 100 euró körül találtunk kétfős szobát, viszont Airbnb-n kedvezőbb áron lelhetünk szállásra, például ezen a környéken akár éjszakánként 100 euró körül foglalhatunk komplett házat is, ha hosszabb távra tervezünk. Kempingben olcsóbban megúszható a mulatság, ezen a helyen akár már 10 euróért tartózkodhatunk egy éjszakát, akárcsak a szuper fekvésű Camping Olympiában.

A Kreuzberg-hágó közelében is szimpatikus lehetőségek akadnak, ebben a vendégházban akár már 10-15 ezer forintért aludhatunk egyet, akárcsak ebben a hangulatos panzióban. Találtunk itt egy kifejezetten igényes kempinget is, mely változatos ajánlatokkal várja az utazókat.